top of page
RG_20211031_24.jpg

A borkóstolásról

Aki tudja, hogyan kell kostólni, nem issza a bort, hanem felfedezi az ízvilágban rejlő titkokat.” – Salvador Dali

„ Ha megkérdezik melyik bor a kedvencem én azt válaszolom:

  • Tegnap a testes/csábítót Franc-t választottam, egy esti baráti beszélgetéshez a házi szalámi kisérőjeként.

  • Ma a zászlós boromat a Kadarkát vittem egy üzleti tárgyalásra.

  • Holnap a halászlém mellé Kékfrankost fogyasztunk a vendégeimmel. Feltéve, ha fogok halat a Sötét-völgyben

  • Azonban holnapután egy vadpörkölt mellé Cabernet Savginon lesz a kedvencem.

  • A különleges késői Kadarkám zseniálisan dukál a kékpenészes sajtokhoz illetve a magas kakaó tartalmú csokoládékhoz."

Illyéskúria-borkostolás.jpg

Minden nap más a kedvencem.


Hiszen az ízlésről nem lehet és kár is lenne vitatkozni. A száj ízlelőbimbóit befolyásolják az elfogyasztott ételek, így a száj miliője is folyamatosan változik. A bor íze rendkívül komplex dolog.


Még a lelkiállapotunk is hatással van rá

bottom of page