

A borkóstolásról
„Aki tudja, hogyan kell kostólni, nem issza a bort, hanem felfedezi az ízvilágban rejlő titkokat.” – Salvador Dali
„ Ha megkérdezik melyik bor a kedvencem én azt válaszolom:
-
Tegnap a testes/csábítót Franc-t választottam, egy esti baráti beszélgetéshez a házi szalámi kisérőjeként.
-
Ma a zászlós boromat a Kadarkát vittem egy üzleti tárgyalásra.
-
Holnap a halászlém mellé Kékfrankost fogyasztunk a vendégeimmel. Feltéve, ha fogok halat a Sötét-völgyben
-
Azonban holnapután egy vadpörkölt mellé Cabernet Savginon lesz a kedvencem.
-
A különleges késői Kadarkám zseniálisan dukál a kékpenészes sajtokhoz illetve a magas kakaó tartalmú csokoládékhoz."

Minden nap más a kedvencem.
Hiszen az ízlésről nem lehet és kár is lenne vitatkozni. A száj ízlelőbimbóit befolyásolják az elfogyasztott ételek, így a száj miliője is folyamatosan változik. A bor íze rendkívül komplex dolog.
Még a lelkiállapotunk is hatással van rá